Folkestyre eller elitestyre?

Det er tittelen på ei bok som ble lansert i forrige uke. Boka tar for seg kommunesammenslåing, og professor ved Høgskolen i Hedmark, Bjarne Jensen og Alf-Inge Jansen, professor emiretus ved universitetet i Bergen er redaktører for antologien.

27. april 2016
TERROR
Skjermdump fra Aftenposten.no

Hvorfor terror?

Etter terrorangrepet i Brussel nylig har mediene fortalt oss grundig om hva som har skjedd. Men hvorfor det skjer, får vi vanlige nyhetskonsumenter vite heller lite om.

29. mars 2016

Jo flere bomber, jo flere flyktninger

I fjor høst strømmet tusenvis av flyktninger over grensen fra Russland til Norge ved Storskog. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug la fram sine tiltak for å stoppe flyktningestrømmen i 18 punkter. Nå er det blitt 40.

20. mars 2016
Norske epler.
Norske epler.

Eplekrigen

Ett av mine klareste minner fra barndommen er da faren min riktig slo seg løs og kjøpte en hel kasse med epler på Samvirkelaget. Det skjedde like før jul hvert år.

12. november 2015

Tap og vinn med samme sinn!

I et førvalgsintervju med iStorfjord sa Knut Jentoft, nå nyvalgt ordfører, at når valget var over, ville gemyttene roe seg og hverdagen vende tilbake.
11. oktober 2015

KOMMENTAR

Historia gjentar seg

VALGRESULTATET for vel ei uke siden var ingen overraskelse. Det bare bekrefter at demokratiet fungerer i den lille kommunen Storfjord, med knappe 1900 innbyggere.

22. september 2015

KOMMENTAR

Den hellige eiendomsskatten

Nå er det snart valg igjen, og partiene nærmes kappes om å være først med å forsikre at de ikke vil gå inn for eiendomsskatt.

4. september 2015

FrP og flyktninger

Siv Jensen og hennes nestkommanderende Per Sandberg i Fremskrittspartiet har gått ut med en oppfordring om å boikotte Stortingets vedtak om å ta imot 8000 syriske flyktninger i løpet av to år.

1. september 2015
Kobbeneset
Parti fra Signaldalelva.

Kommentar til rotenonbehandling

Myndighetene har som mål å utrydde lakseparasitten G. salaris - koste hva det koste vil.

25. august 2015

Høringsfrister

STORFJORD KOMMUNE har fått kritikk for å ha lagt reguleringsplanen for det omstridte sykehjemmet i Skibotn ut på høring med kortest lovlig høringsfrist, og i fellesferien.

12. august 2015

Pinlig

Den 9. mai i 1992 stod jeg på Den røde plass i Moskva sammen med Boris Jeltsin og tusener av andre.

9. mai 2015

Privat rikdom, offentlig armod

I likhet med andre kommuner skal Storfjord kommune gi innbyggerne sine lovbestemte tjenester, så som skole, omsorg til eldre, helsetjenester med mer.

14. januar 2015

Våger de?

Rådmannen foreslår på nytt å forberede eiendomsskatt på boliger for å øke kommunens inntekter. Det er et  tiltak alle de politiske partiene har gått til valg på at de ikke vil innføre.

18. november 2014

Boikott Israel!

I en rettsstat blir mordere dømt og straffa. Ikke slik i konflikten mellom Israel og Palestina.

30. juli 2014

Demokratiunderskudd

Ordfører Sigmund Steinnes må finne seg i anklager om å ville kuppe omsorgssenteret på Åsen - midt i en valgperiode.

6. juni 2014