Tap og vinn med samme sinn!

I et førvalgsintervju med iStorfjord sa Knut Jentoft, nå nyvalgt ordfører, at når valget var over, ville gemyttene roe seg og hverdagen vende tilbake.

Så langt har han ikke fått rett, dessverre. 

 

Som  kjent har frontene stått steilt mot hverandre siden i fjor sommer, da striden om sykehjemmet førte til bitter strid og splittelse.

Utspill i aviser og sosiale medier etter valget viser at stridsøksa ikke er begravd. Nedsnakking av nabobygda og politiske motstandere og mistenkeliggjøring av deres motiver tyder på at bitterheta sitter i fremdeles. Det er dårlige bidrag til ei positiv utvikling i kommunen. 


Heller ikke i det nye kommunestyret er tonen av det gemyttlige slaget. 

– Hvorfor er de så sinte? sukka en skårunge i det nye kommunestyret i en pause under torsdagens møte. Hjertesukket kom  da kommunestyret debatterte  saka om hvor mange medlemmer det skal være i formannskapet, fem eller sju. 

Selv Høyres gruppeleder og ordførerkandidat, den ellers så saklige Geir Varvik, mista fotfestet et øyeblikk. På ordførerens spørsmål om hvor lang tid Høyre trengte til sitt gruppemøte, svarte han slik fra kommunestyrets talerstol: Maks to timer! Vi tar den tida vi trenger!

 

Høyrelederen bad riktignok om unnskyldning for det han sjøl benevnte som en flåsete uttalelse senere. 

 

Men denne episoden og andre utspill eg har nevnt, kan tyde på at det kan ta lang tid før den nye ordførerens spådom går i oppfyllelse.

 

Tap og vinn med samme sinn!  Det er et ideal i idretten. Det bør gjelde i politikken også.