ica

Skal forhandle om kjøp av butikklokaler

Ekstraordinært formannskapsmøte:

HATTENG Storfjord formannskap skal i ekstraordinært møte torsdag ta stilling til om Nordkalottsenteret AS kan etableres i den tidligere ICA-butikken i Skibotn. Rådmannen har innstilt positivt.
Rådmannen har innstilt på at formannskapet skal benytte utarbeidet takstdokument, risiko- og kostnytteanalyse som grunnlag for forhandliger om ICA-butikken som et fremtidig Nordkalottsenter, og videre at formannskap skal gjøre forhandlinger med grunneieren om kjøp av butikken. Rådmannen innstiller dessuten på at formannskap skal godkjenne interimsstyrets jobb med vedtekter, aksjonæravtale og leieavtaler for Nordkalottsenteret AS, og at eiendomsselskapet kan etableres. Interimsstyret har bestått av Hanne Braathen, Atle Steinnes og Per Einar Georgsen.

Aksjekapital i selskapet skal være 3 mill., og finansieres ved bruk av tomterefusjonsfond 247 865,85 kroner og resten fra disposisjonsfond aksjesalg.

Bakgrunnen for saka er at Storfjord kommunestyre i møte den 22. september i fjor ga formannskapet fullmakt til å sluttføre de forhandlingene som er nødvendige med grunneieren og eieren før avtaler om kjøp av butikken inngås.

Interimstyret har jobba fram leieavtale mellom Nordkalottsenteret AS og prosjektet ”internasjonal virksomhet”. Leieavtalen for kontorlokaler til prosjektet har en periode på fem år fra den inngåes.
Det er dessuten inngått leieavtale mellom Nordkalottsenteret og Turistinformasjonen, som skal etableres med ei helårsstilling i lokalene.

Interimstyret har også hatt møte med SpareBank 1 Nord Norge om leie av lokaler i Nordkalottsenteret. Banken vil imidlertid vurdere spørsmålet når Nordkalottsenteret er kommet i drift.

Andre aktuelle leietakere er et planlagt interkommunalt næringsselskap i Lyngenregionen med navnet InterPolar AS, prosjekt Ishavsbanen,
Språksenteret og Lassagammi.