Aasen omsorgssenter-luft1
Planlegger bygging av ny demensavdeling ved Åsen omsorgssenter.

Vil bygge ny demensavdeling

Ferdigstilles våren 2017

LEVEKÅRSUTVALGET tilrår å starte bygginga av en ny demensavdeling i tilknytning til Åsen allerede til høsten.

 

Går det som utvalget ønsker, vil den nye demensavdelinga stå ferdig våren 2017.

Kommunestyret vedtok i oktobermøtet i fjor å etablere et prosjekt for utvikling av Åsen som kommunens framtidige sykehjem basert på fortsatt satsing på hjemmebaserte tjenester. 

Under budsjettbehandlingen i desember vedtok kommunestyret videre å bevilge 1 mill. kroner  til oppgradering av Åsen i 2016 og  19 mill. kroner til utbygging i 2017.

Ifølge saksopplysningene til kommunestyret, som skal behandle saken onsdag, har styringsgruppa for Åsen etter oppnevninga arbeidet med straksløsninger for å forbedre forholdene ved Åsen slik de var ved oppstarten av arbeidet. Styringsgruppa arbeider også med langsiktige løsninger. 

Nå har gruppa landa på ei løsning med  trinnvis utvikling av Åsen som kommunens framtidige sykehjem, der det først  etableres en demensavdeling med ni plasser som koples til eksisterende bygningsmasse. I neste fase skal eksisterende bygningsmasse omdisponeres etter nærmere behov og planer. 

Det skal skje etter at den nye demensavdelinga står ferdig. Da vil behovet for framtidig antall plasser ved Åsen være avklart. 

Siden arbeidet med å etablere den nye demensavdelinga starter opp høsten 2016, innebærer det at kommunestyret må flytte fram investeringsmidler tilsvarende til 2016. 

Kostnadene er beregna til 3 mill. pr. plass, og kommunen mottar 55 prosent tilskudd.

Kommunestyret skal altså behandla saken onsdag. Miljøpartiet de Grønne (MDG) har på sin Facebook-side gitt til kjenne at de vil støtte planene, og håper at resten av opposisjonen vil gjøre det samme.