Kortelvbrua_7110
Den midlertidige reparasjonen etter at flommen tok med seg brua over Kortelva holder på å bli permanent. Men nå lover kommunen å ta grep.

Varsler utbedringer

SE OPP for svarte hull!

 

Det synger Anne Lise Preus i en av sine sanger. På de kommunale vegene i Signaldalen bør man heller se ned for dype hull. Men nå lover kommunen å ta grep.

 

På Fossevegen er det et hull som har overlevd i flere måneder. På Eggaveien har det dukka opp et hull ved Russebekken nå i sommer. 

 

 

Om hullet på Fossevegen (over) sier ingeniør  Joakim Stensrud Nilsen: 

– Vi er gjort oppmerksomme på dette hullet, og vil markere det midlertidig til vi får gjort utbedringer. Om hullet på Eggaveien (over) skriver han i eposten:

– Her gjennomførte vi tiltak i fjor da samme situasjon oppsto. Her er problemet med betongrør som sklir fra hverandre og vegen renner ned i bekken. Vi ser nå at vi må bytte ut disse rørene og erstatte de med nye rør som vil holde sammen. Foreløpig vil vi sette opp skilting som varsler om hullet.

 

Det uleselige varselskiltet (bildet under) som står på halv tolv ved Kavelfossbrua skal erstattes, og nye skilt skal settes opp raskt, lover  Joakim Stensrud Nilsen. 

 

Ferist-skiltet som står sjøl om ferista den varsler er fjerna for flere år siden, skal fjernes. 

-Dette er en forglemmelse fra kommunens side, og vi vil fjerne skiltet, skriver han.

 

 

Kortelvbrua som flommen tok i juli 2012 forventes  utbedra i løpet av mai-juni.

Når det gjelder brua over Tverrelva, avventer kommunen NVEs tiltak. 

 

– NVE planlegger tiltak i elveløpet for å sikre bebyggelse som står i flomsonen til elva, i forbindelse med dette vil de måtte grave rundt og under brua, opplyser Stenstrup Nilsen, og føyer til at kommunestyret har bevilga mer penger til sommervedlikehold i år sammenligna med foregående år. 

– Disse pengene vil medføre at vi kan gjennomføre noe utbedringer i form av grusing, stikkrennebytte etc. på de kommunale vegene, skriver han.

 

 

Brua over Tverrelva.