Valgets kvaler

Av Stine Jakobsson Strømsø, listekandidat Storfjord AP.

På mandag er dagen her, dagen vi har snakket om og tenkt på Valgdagen med stor V.

Stine-Jakobsson-Strømsø-200px
Stine Jakobsson Strømsø.

 Endelig er det vår sjanse til å bli med å bestemme hvem som skal styre retningen i Storfjord kommune de neste fire årene. Alle partiene, og alle vi som står på listene har forsøkt det vi kan for å gjøre oss verdig nettopp din gunst. Ballonger og vafler er delt ut, husbesøk er gjennomført og vi har snakket høyt om alt vi ønsker å gjøre for kommunen vi er så glade i.
Jeg tror at vi alle ønsker det beste for kommunen vår. Vi ønsker en skinnende eldreomsorg, skolebygg uten lyter, lærere med tid og kompetanse for alle barna, veier uten humper, lys i lyktestolpene og mange andre ting.
Politikk er utfordrende kanskje nettopp fordi vi alle vil det beste. Forskjellene kan synes små, og hva skal jeg egentlig stemme på ved dette valget? Mye av valgkampen i år har handlet om sykehjemmet og lokaliseringen av det. Er bygget på Åsen godt nok? Hvor mange mennesker vil ha behov for sykehjemsplasser i årene som kommer?

Dette er utfordrende spørsmål, og alle partiene mener noe, men hvem som har rett, vet vi ikke før med etterpåklokskapens lys viser oss det.
Så hva er da forskjellene? Dagens Høyre/FrP-regjering har så langt hvert eneste statsbudsjett gått inn for betydelige skattekutt for de aller rikeste i landet. De er for kommunesammenslåing med tvang, de vil konkurranseutsette kommunale tjenester og fører en politikk som i alle fall etter mine begrep er uforenelig med et fortsatt godt liv i bygdene.
Nå stiller ikke Erna Solberg til valg i Storfjord, men politikken som Høyres landsmøte har vedtatt i sitt partiprogram er førende også for Høyre i Storfjord, liksom partiprogrammet til Arbeiderpartiet er førende for Storfjord AP.

Det er vi som innbyggere som bestemmer retningen; godt valg!