Sykehjemsskandalen i Storfjord

Av styret i Storfjord Arbeiderparti

Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Tverrpolitisk liste i Storfjord fronter at de vil omgjøre vedtaket om å bygge nytt sykehjem.

daniel-1
Daniel N. Takvannsbukt leder styret i Storfjord AP.

Skandale er et sterkt ord, men vi velger å bruke ordet for å beskrive den propagandaen som drives med en tallmagi uten sidestykke.

Styringsgruppas forslag som skal behandles i kommunestyret 7.september har et kostnadsoverslag på omlag 90 mill kr. Med inntil 55% tilskudd fra Husbanken vil dette kreve et låneopptak på 40-45 mill kr.
Et lån på 45 mill kr utgjør en årlig kostnad på omlag 2,2 mill kr.

Nybygg gir besparelser
Åsen har gjennom mange år vært blant avdelingene i Storfjord som har det høyeste sykefraværet. I 2014 var sykefraværet i overkant av 18%. Korttidsfravær medfører at de ansatte må settes inn i ekstravakter som gir dobbel kostnad, eller tredobbel kostnad dersom det i tillegg må betales overtidsgodtgjøring. Åsen er et 20-30 år gammelt bygg som er både mørkt, trangt og med dårlig tilpassing for bruk av hjelpemidler for de ansatte. Ved å ta i bruk et nytt og moderne bygg vil de ansatte få de beste arbeidsforholdene. Opp gjennom årene har det vært stort fokus og mange forsøk på å få ned sykefraværet ved Åsen, uten å lykkes særlig bra. Det beste grepet vi kan gjøre for å lette arbeidshverdagen for de ansatte slik at de kan klare en tøff arbeidsdag, er å gjøre noe med arbeidsforholdene.  En halvering av sykefraværet vil alene gi reduserte utbetalinger som er mer enn de årlige kostnadene ved et nybygg.  
Et annet moment er at utleie av gamle Skibotn omsorgssenter allerede gir leieinntekter som alene dekker store deler av en slik lånekostnad.     

Trenger vi et nytt stort palass?
Det fremmes påstander om at forslaget om 29 plasser ved et nytt sykehjem er altfor stort, og mye større enn vi trenger i overskuelig fremtid. Faktum er at Storfjord kommune helt siden 1992 har hatt vedtak om 26 plasser, - 17 på Åsen og 9 på Skibotn. Et nybygg som foreslått er slett ikke noe stort palass, men kun en videreføring av et tilbud omlag som vi allerede har hatt i Storfjord i over 20 år.
De siste to årene har Skibotn omsorgssenter vært midlertidig stengt. For å forsøke å klare å løse de daglige utfordringene har det vært tatt i bruk 3 kontorer/rom til på Åsen som verken har bad eller WC. Dette kan ikke fortsette, - vi må gjøre noe med situasjonen snarest mulig.
Det diskuteres prognoser og prosenter, og med bakgrunn i statistikk settes det fram påstander om at vi ikke trenger å gjøre noe som helst før om mange mange år. Selv med å la innbyggerne våre bo på rom uten bad eller WC så er virkeligheten i Storfjord i dag at vi får straffebøter hver eneste måned fordi vi ikke klarer å ta imot ferdigbehandlede pasienter fra UNN.
Kanskje de ivrigste statistikkspesialistene skulle ta inn over seg at det ikke holder mål å regne prosenter på hvor mange som er over 80 år? I virkelighetens verden blir stadig flere rammet av demens i stadig yngre alder. I virkelighetens verden skal vi ta imot utskrivningsklare pasienter fra UNN uansett om de er 12, 27 eller 42 år gammel. Dette gjelder ikke bare mennesker som er over 80 !

Økte driftskostnader?
Den største valgbløffen og skremselspropagandaen som bæres fram er utspillene om dramatiske økte driftskostnader ved et nybygg. Dette er utspill mot bedre vitende.
Uansett hvem som blir ordfører, eller hvilke parti som danner flertall, vil driftskostnadene være omlag de samme for 20 plasser, 25 plasser eller et hvilket som helst antall plasser uansett hvor bygget ligger, såfremt disse ligger i ett bygg.                                                                                                   

Et nybygg vil normalt kunne driftes billigere fordi det vil være tilpasset moderne hjelpemidler, ha bedre oppvarming etc. En fortsettelse av dagens struktur med to senter er desidert dyrest fordi dette krever flere på vakt samtidig.
Alle kommunene er lovpålagt å gi tilbud til alle som trenger det. Når etterspørselen etter pleie er stigende spiller det ikke noen rolle hva ordføreren heter. Da må tilbudet økes.
Det geniale ved styringsgruppas forslag til nytt sykehjem er at det deles inn i mange mindre avdelinger som kan stenges ned, endre bruk, eller åpnes alt etter som behovene endres. Alt er bygd opp rundt enheter med 5 eller 8 plasser, og kan enkelt justeres til 29, 24 eller 21 senger etter som behovet endres.
Åpningen av et nybygg hvor dagens 20 beboere og ansatte flytter inn vil ikke koste en eneste krone ekstra i driftskostnader !
Nye driftskostnader kommer først når det åpnes for flere beboere. Disse kostnadene er akkurat de samme uansett om det bygges ut flere plasser på Åsen, eller om det fins ledige rom i et nybygg.

Hvorfor nybygg ?
Det er enkelt å synliggjøre hvor stor forskjell det er på romstørrelse og standard på dagens Åsen og et nybygg som foreslått. En ombygging av Åsen til dagens krav til romstørrelse er beregnet til å kun gi 8-9 pasientrom innenfor dagens bygningsmasse. En slik oppgradering vil kreve en massiv utbygging. Tomta har ikke plass til dette. Hva gjør det med bevegelsesmuligheten for beboerne hvis man må bygge i høyden? Kostnadene ved å rive og utbedre gamle bygg er den vanskeligste gamblingen som fins.
Den nye standarden på 28 m2 er en formidabel forbedring i forhold til de rommene som beboere og ansatte i dag har til disposisjon. Går det virkelig an å fronte at Storfjords eldre skal fortsette å bo under forhold som var standarden i forrige århundre?
Tomta som er valgt for det nye sykehjemmet er meget godt egnet. Nærhet til sjøen, flatt og omgitt av et nettverk av stier og veier gir store muligheter til å være ute. Med en tomtestørrelse på om lag 15 dekar, og med store reservearealer utover dette, er det plass nok selv til ytterligere utvidelse hvis de «værste» prognosene over framtidig pleiebehov skulle slå til.
Til sammenligning er tomta på Åsen mindre enn 3 dekar. De som har vært der vet at det vil gi store kostnader hvis det skal bygges bakover på bratt fjellgrunn, eller framover i tomme lufta utover bakkekammen.
Et nybygg gjør at beboere og ansatte kan slippe å bo på en byggeplass i måneder eller år. Et nybygg gir trygghet fordi man kan installere moderne teknologi i byggeprosessen. Et nybygg gir verdighet for beboere og pårørende, - tiden for to eller flere på samme rom er heldigvis over for lengst. Et nybygg gjør arbeidshverdagen lettere for de ansatte som daglig skal yte den beste innsatsen for våre pleietrengende. Et nybygg setter oss i stand til å lykkes i konkurransen om rekruttering av fagfolkene som skal pleie deg og meg når vi trenger det.

Vi ser at Kåfjord kommune bygger nytt sykehjem til 220 mill kr. Vi ser at Lyngen tar i bruk en ny barnehage til 20 mill kr. Kommunestyret skal i sitt siste møte 7.sept endelig godkjenne byggeregnskapet til den flotte flerbrukshallen ved Hatteng skole som fikk en totalkostnad på 18 mill kr.
Og så har ikke vi i Storfjord råd til å bygge et nybygg med 2 mill pr år i lånekostnader?
DET er grunnen til at vi startet med ordet SYKEHJEMSSKANDALEN.          

Hvis du som velger også mener at vår satsing på de eldre er fornuftig så håper vi du stemmer Storfjord Arbeiderparti ved valget. Arbeiderpartiet vil være garantisten for at dette blir gjennomført.

Sigmund Steinnes, Daniel Nilsen Takvannsbukt, Gro Kvalberg, Inger Heiskel,  Jan-Arild Larsen, Jonas Stenberg og Gunnhild Johansen.