Storfjord Arbeiderparti svarer Fagforbundet

For Storfjord arbeiderparti, Stine Jakobsson Strømsø, varaordførerkandidat

Fagforbundet Storfjord har stilt de politiske partiene en rekke spørsmål i et tidligere leserinnlegg. Her svarer Arbeiderpartiet.

Stine-Jakobsson-Strømsø-200px
Stine Jakobsson Strømsø.
  • Kommunereformen, må vi slås sammen med noen? – Kommer ditt parti/liste til å gå inn for folkeavstemning i forkant av en eventuell kommunesammenslåing?
    • I inneværende periode har vi vedtatt utredning av alternativene. Vi har fått resultatet fra utredningen om en storkommune med blant annet Tromsø, og venter på utredningen om Lyngenfjordalternativet. Storfjord arbeiderparti ønsker å gjennomføre folkeavstemning om de ulike alternativene vi står overfor i denne saken.
  • Kommunestyret er arbeidsgiver for alle ansatte i kommunen. Hvordan ser deres program ut i forhold til å sikre de ansattes arbeidsplasser?
    • Årene fremover vil være utfordrende når det gjelder en økning i antallet eldre.  Unge mennesker med behov for kommunale tjenester knyttet til rus, psykisk helse, somatisk helse og utviklingshemming er også betydelig. Storfjord arbeiderparti er ikke for konkurranseutsetting av kommunale tjenester, og vil derfor bygge opp tjenestene ved behov, ikke bygge de ned.
  • Vi har flere utsatte grupper i Storfjord. Hvordan vil dere arbeide for å sikre deres rettigheter og tjenestetilbud?
    • I inneværende periode har Storfjord arbeiderparti ved ordfører Sigmund Steinnes i front vedtatt boligbygging etter Hamarøy-modellen. Halvparten av disse boligene kommer mennesker som har vansker med å komme inn på boligmarkedet til gode. Vi ønsker også å realisere Storfjord ressurssenter som skal bli et kraftsenter for mennesker med rus- og psykisk helseproblematikk, utviklingshemming så vel som å være en møteplass for alle mennesker i kommunen. Storfjord ressurssenter er det mest spennende og innovative prosjektet i Storfjord kommune på mange år!
  • Hvordan stiller ditt parti/liste seg til privatisering av kommunale arbeidsplasser og konkurranseutsetting?
    • Storfjord kommune skal være og er en trygg og sikker arbeidsplass. Storfjord arbeiderparti er en garantist for å beholde tjenester i kommunal regi. Det vil ikke bli lagt opp til anbudskonkurranse mellom offentlige og private arbeidsplasser. Vi er også mot oppmykning av arbeidsmiljøloven og mener at våre ansatte er vår viktigste ressurs som vi må ta godt vare på”
  • Hvordan vil ditt parti/liste arbeide med klima- og miljøspørsmålet?
    • Storfjord arbeiderparti vil arbeide for at el-biler blir en del av den kommunale bilparken. På denne måten vil vi redusere utslippene, samtidig som vi legger til rette for økt bruk av elbiler i kommunen gjennom ladestasjon. Vi vil også arbeide for alternativ energi, jobbe for kortreist mat på kommunens institusjoner og vi håper vi kan iverksette prosjekt for å få en eller flere kommunale tjenester miljøsertifisert med mål om å sertifisere hele kommunen. Vi har et ansvar for å arbeide for at vår klimapåvirkning blir minst mulig. Vi jobber for fremtidens Storfjord-innbyggere.
  • Vil ditt parti/liste styrke eldreomsorgen? På hvilken måte?
    • Storfjord arbeiderparti mener at ett sykehjem er viktig for å skape en mindre sårbar og mer robust tjeneste til beste for de eldre. Dessuten ønsker vi å bygge videre ut hjemmetjenesten ettersom vi vet at de eldre helst vil bo hjemme lengst mulig. Vi ønsker å beholde dagtilbudene, noe vi også har bevist i inneværende periode gjennom at dagtilbud for eldre har bestått til tross for en svært utfordrende økonomisk situasjon. Fremover håper vi å kunne bygge ut disse gode tilbudene ytterligere, ettersom det skaper god livskvalitet og dermed også fører til at innbyggerne klarer å bo hjemme lengre.
  • Hvordan ser deres program ut, i forhold til tilbud som er rettet mot våre barn og unge?
    • Storfjord arbeiderparti går inn for å ta i bruk hele kommunen. Vi ønsker å ha en ungdomsskole, lokalisert på Hatteng skole. En del oppgarderinger må til for å få dette på plass. Noe vi kan fokusere på etter hvert som kommuneøkonomien blir bedre.
    • Storfjord arbeiderparti er stolte over å ha ledet snuoperasjonen rundt den elendige kommuneøkonomien som var status da ordfører Sigmund Steinnes, resten av partigruppen sammen med Fjordfolket tok over i 2011. Det har vært mange tunge tak og utfordrende prioriteringer, men vi ser nå lyset i tunnelen og gleder oss stort over det. Storfjord arbeiderparti vil fortsatt mane for en nøktern økonomisk politikk, men samtidig gjøre nødvendige oppgraderinger og utvikling. Gjennom strukturendringer vil dette være mulig. Vi håper å få muligheten til å fortsette arbeidet som er påbegynt.
    • Godt valg!