Spørsmål til våre lokale politikere

Av Jill Fagerli, Fagforbundet Storfjord

Nå er det bare dager igjen til Kommune- og fylkestingsvalg. For ikke å glemme Kirkevalget! Kommunevalget handler om vår kommune!

Jill Fagerli-0347_201x133
Jill Fagerli, Fagforbundet Storfjord

Storfjord har mange partier og lister, som alle konkurrerer om vår oppmerksomhet og en plass i kommunestyret. Hvem bør vi stemme på? Fagforbundet ønsker å bidra til å hjelpe deg med å finne svaret. Viktige tema, som våre politikere bør ha tatt standpunkt til:

 

  • Kommunereformen, må vi slås sammen med noen? – Kommer ditt parti/liste til å gå inn for folkeavstemning i forkant av en eventuell kommunesammenslåing?
  • Kommunestyret er arbeidsgiver for alle ansatte i kommunen. Hvordan ser deres program ut i forhold til å sikre de ansattes arbeidsplasser?
  • Vi har flere utsatte grupper i Storfjord. Hvordan vil dere arbeide for å sikre deres rettigheter og tjenestetilbud?
  • Hvordan stiller ditt parti/liste seg til privatisering av kommunale arbeidsplasser og konkurranseutsetting?
  • Hvordan vil ditt parti/liste arbeide med klima -og miljø spørsmålet?
  • Vil ditt parti/liste styrke eldreomsorgen? På hvilken måte?
  • Hvordan ser deres program ut, i forhold til tilbud som er rettet mot våre barn og unge?

Årets kommune- og fylkestingsvalg handler ikke bare om vår felles framtid og hvordan velferdssamfunnet i Storfjord skal utvikle seg de fire neste årene. Dette valget handler om mennesker, små og store, unge og eldre. Fagforbundet vet at kvalitet og velferd koster, men vi skal alle ha ordentlige tilbud og omsorg uansett i hvilke del av vår livssyklus vi befinner oss. Vi skal alle kunne føle at viktige behov dekkes, i alt fra pleie til kultur og aktivitet. Alle innbyggere har rett på sosialhjelp, legehjelp eller hjelp fra de som verner om våre barn. En god kommune sikrer våre arbeidsplasser, den har en god boligpolitikk, kvalitets skoler og barnehager og en trygg ivaretakelse av våre eldre..

For oss i Fagforbundet er kommunens innbyggere og deres velferd førsteprioritet. Hvilke av partiene er klare til å ta utfordringen? Hvilke partier vil prioritere kvalitet i tjenester og velferd?
Fagforbundet vil oppfordre alle til å stemme på partier/lister som satser på at vår  kommune utvikles til en god kommune, der velferd, omsorg og fellesskap er viktig.

BRUK STEMMERETTEN DIN – DET ER DIN KOMMUNE!