Viggo-Døhl-anim
Økonomisjef i Storfjord kommune,Viggo Døhl.

Rådhusets mest populære

HATTENG Han er utvilsom den mest populære mannen på Storfjord rådhus for tida. Navn: Viggo Døhl. Yrke: økonomisjef. Født: 1975.

 Man skulle nesten tru at han var enslig ungkar, og sånn sett ledig “på torget”. For stadig ramler det inn damer, nær sagt i alle aldre, på kontoret hans. Bare den lille timen vi var der, kom det tre stykker. Først den nytilsatte helse- og omsorgssjefen. Så den forrige. Og jammen kommer ikke rådmannen også. Alle har de sine mer eller mindre presserende ærender til økonomisjefen, og får anledning til å komme senere.

Joda. Viggo innrømmer at han har blitt populær. Han sitter på en måte på pengesekken. Det er derfor, mener han. Riktignok er den svært så slunken for tida, og det blir hans viktigste jobb å sørge for at den er så velfylt som den burde være, i  kraftkommunen Storfjord.

Men Viggo er optimist på kommunens vegne. Han har registrert at det er mange dyktige medarbeidere i kommuneorganisasjonen som vil bidra med sitt. Dessuten er kommunen i ferd med å innføre et nytt økonomisystem som først og fremst skal gjøre det enklere å ha kontroll med pengebruken ut gjennom året. Der det gamle systemet var tungrodd, vil det nye gi muligheter for å ta ut rapporter på flere plan og områder.

– Det vil gi bedre oversikt over den økonomiske situasjonen hele året igjennom, mener økonomisjefen.

 

At han skulle komme til å sjonglere med tall i yrkesmessig sammenheng, var egentlig overraskende. Da han hadde levert inn lærebøkene på Hatteng skole, begynte han på  linja som populært heter maskin og mekk på Nordkjosbotn videregående skole.

Men det var en blindveg, og etter militærtjeneste og et par perioder i NATO-styrkene i Kosovo ble det landbruksøkonomi på Høgskolen i Nord-Trøndelag. Her fikk han smaken på tall, og etter bachelorgraden i Steinkjer,  var ikke vegen lang til handelshøgskolen i Bodø, hvor han tok mastergraden i internasjonal finansiering og økonomi.

Senere har det blitt jobber i Hattfjelldal kommune, i Statsbygg i Tromsø, og sist som controller i Nordreisa kommune. Der ble han bare i ni måneder, og på rådhuset i Storfjord snakkes det om hvor sure reisaværingene ble da Viggo blei henta “heim”.

Viggo er samboer med Nina, som også jobber på rådhuset, som nytilsatt rådgiver for Ishavskysten friluftsråd.

Både Viggo og samboeren er  opprinnelige fra Storfjord, og har ei stund sysla med tanken på å flytte heim.

– Vi har har jo tilhørighet her, og har pleid å komme hit i helgene, forteller Viggo.

Inntil videre bor paret på Viggos hjemsted i Kitdalen, men regner med å måtte vurdere boforholdet på nytt til sommeren, når familien på to blir tre.

– Ja, vi venter barn i juni, og i morgen (onsdag) skal vi på ultralyd og da får vite om det blir gutt eller jente, røper Viggo, med dårlig skjult  stolthet.

Han innrømmer at det kan bli lys på kontoret lenge utover ettermiddagene en periode framover. Regnskapet for 2011 skal leveres fylkesmannen om ikke lenge.

– Og forhåpentligvis i rett tid, fastslår han.

Ellers er det mye kursing i forbindelse med det nye regnskapssystemet, og i tillegg skal det såkalte kommunekompasset tas i bruk; et program for å holde kommuneøkonomien på rett kurs.

Men det blir tid til fritid også. Og for Viggo og samboer betyr det skuter om vinteren og motorsykkel om sommeren.

– Og så har jeg holdt litt på med dykking, men det har det blitt mindre av i det siste, sier han, men håper det skal bli mer av det nå som de blir mer bofaste.

Utenfor laver tunge og våte snøfiller ned. Men bare noen få. Til tross for at det er midtvinters, er det fremdeles så lite snø at snøskuterløypene ikke er åpna.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Kanskje slipper fylkesmannen å etterlyse kommuneregnskapet for Storfjord  i år?