CountryWeekend
Skjermdump fra arrangementets FB-side.

Prøveprosjekt ble permanent

COUNTRY weekend på Otertun skulle bare være et prøveprosjekt for et par år siden. Denne helga går arrengementet på tredje året.

 

– Vi fikk klar beskjed fra publikum første året om at dette må vi bare gjenta. Det sier en av ildsjelene bak prosjektet, Tom Armand Kristiansen. Sammen med om lag 20 andre bygdefolk har han de siste dagene og ukene stått på for å få brikkene på plass.

 

Klokka 1200 i dag, fredag, åpnes portene for innkjøring av caravaner for de som ønsker å tilbringe hele helga på området, og klokka 1800 åpnes saloonen med pokerbord, bacon and beens og varme pølser.

 

I år ser det ut til å bli rekorddeltakelse.

 

– Vi har nå passert 220 påmeldte til låvedansen lørdag, sier Tom. I fjor var det tett opp mot 200.

 

Tom kan fortelle om brukbar økonomi for arrangementet. 

 

– Årsaken er at vårt eget «Otter City Country Band» spiller på dugnad, slik at inntekten fra låvedansen blir rein netto, forteller han.

 

I år har MC-klubben, som sammen med gode, gamle  Otertun-folk står som arrangører, flytta grill og uteplass fra Borgen og opp til Otertun. Dermed kan folk sitte under tak  ved uterestauranten om det skulle bli regn. Arrangementet har bevilling for alkoholservering på et avgrensa område utendørs.

 

Ellers bruker man samme lest for arrangemenet som  første året, med små justeringer. I år er for eksempel saloonen utvida med tre meter.

– Vi tar hele tida imot tips fra publikum om hva vi bør satse på forteller Tom.

– Men det må være innafor rammer som vi klarer å handtere, føyer han til.