Noen tanker før valget

Av Linda Nygård, listekandidat for Tverrpolitisk liste

Linda Mari Nygård.
Linda Mari Nygård.

Jeg er en av mange stemmer i den politiske arenaen, og en helt ny sådan. Min stemme er kanskje ikke den høyeste, og det jeg ønsker å snakke om er ting som har blitt sagt så mange ganger før. Jeg velger å gjøre ett forsøk uansett, for i disse valgtider kan man ikke gjenta en viktig sak mange ganger nok.

Jeg er sikker på at alle politiske partier og deres representanter handler ut ifra hva de mener er best for Storfjord kommune. Og jeg regner med at alle velgerne stemmer ut ifra det samme grunnlaget. Og dette er bra, for man skal bruke sin stemme når det er noe man har troen på. Det er det som er så flott med stemmerett – at man kan være med på å bidra til å gjøre en forskjell. Men, jeg ønsker å vise til at det er flere personer i denne kommunen som ikke har stemmerett - og hva med dem? Hva med de som må leve med våre valg uten å ha en mulighet til å påvirke?
De som skal ha en fremtid her, er barna våre.

Sykehjemsaken er blitt den store «snakkisen» i den politiske arenaen, og det har ved flere tilfeller blitt nevnt at Tverrpolitiske liste kun jobber for denne saken.
 Før jeg går videre, ønsker jeg å kommentere dette. Kommunestyret vedtok blant annet å stenge Skibotn omsorgssenter for å spare penger. De vedtok også at ungdomsskolen i Skibotn skulle overføres til Hatteng skole for å spare penger.

Når det er gjort så mange tiltak på grunn av kommunens manglende økonomi, stiller jeg meg undrende til hvor vi skal hente så mye penger fra til det nye sykehjemmet, når det går ut over andre behov. Alle vet, eller burde vite, at Hatteng skole har et behov for oppgradering, og dermed må det hentes penger til dette fra en annen plass. Som igjen vil gå ut over noe annet. Og slik vil det fortsette. Det er med andre ord en stor grunn for at Tverrpolitisk liste har så stort fokus på det påtenkte nye sykehjemmet. Det er fordi alle pengene vi bruker på sykehjemmet fratar oss muligheten til å gjøre noe med andre og like viktige behov.

Det er nå en gang slik at Storfjord kommune ikke har økonomien som trengs til å bygge et nytt sykehjem, samt vedlikeholde andre ting i kommunen. Jeg er helt for de eldres vell og ve, men de er ikke de eneste i denne kommunen som har store behov for oppmerksomhet! Hvis vi voksne jobber i ett dårlig arbeidsmiljø har vi krav på forbedring. Vi kan til og med sykemelde oss hvis ting blir for ille. Barn har ikke den samme muligheten.

Hvis vi bygger det dyre og flotte sykehjemmet, som vi ikke egentlig har bruk for, hvor skal vi skaffe penger fra når lånekvoten vår blir brukt opp til sykehjemmet? Det er viktigere å bruke penger til skole, svømmebasseng, sikring av skoleveier, for å nevne noe. Jeg ønsker at barna i kommunen skal vokse opp under de beste vilkår.
 Derfor engasjerer jeg meg og stemmer Tverrpolitisk liste.
Godt valg!