NoaUtby
Noah Utby (15) slapp gjennom nåløyet til finalen i MGP jr.

Noah til finalen i MGP jr!

I DAG ble det klart at Noah Utby fra Storfjord er tatt ut til finalen i MGP jr.

 

– Det var en skikkelig overraskelse, forteller Noah til iStorfjord. I kveld er han på tur heim til Hatteng etter å ha vært i Oslo og mottatt nyheten om finaleplassen.

 

– Vi var tre stykker som fikk beskjed om at vi skulle møte til en ny audition. Jeg trudde det var fordi de ikke var fornøyd med den vi var på i forrige uke. Jeg var skikkelig nervøs, for jeg er forkjølt og trudde ikke det skulle gå bra. Men så var det med audition bare tøys. De hadde bedt oss komme fordi de ville fortelle oss at vi var tatt ut til finalen.

 

– Hva har du gjort for å nå så langt?

 

– Jeg har jobba knallhardt og lenge med sangen. 

 

– Hva betyr det for deg å komme til MGP jr-finalen?

 

– Jeg er ekstremt glad, og det gir meg mot, og viser at jeg kan noe innafor musikk.

 

Noah har holdt på med musikk så lenge han kan huske. Han spiller gitar, men aller helst liker han å synge. Sangen han slapp gjennom nåløyet med, heter «Sterk», og handler om at selv om man møter motgang så må man være sterk, og livet må gå videre uansett.

 

Finalen går i november, og nå skal Noah ta det rolig i tida framover,  men etter hvert blir det nok iherdig øving også.

 

Noah har rukket mye i sitt unge liv.Han var med i Idol jr i 2014, og havna  på 6. plass. I mange år har han deltatt alene eller med band i UKM, og har kommet til fylkesfinalen.

 

Ifølge nrk.no, som omtalte saken først, har det vært rekordstor påmelding til MGPjr, med hele 1312 bidrag. Det er nesten 600 flere enn i fjor. Ti utvalgte   finalister skal konkurrere i Oslo Spektrum under finalen lørdag 5. november.