Lokalisering av Nye Valmuen

Av Sten Egil Nystad
, leder Storfjord FrP

Diskusjonen omkring plassering av” Nye Valmuen”, som skal erstatte den virksomheten som brant ned i 2014, har vært til dels varm den senere tid. 

Sten Nystad.
Sten Egil Nystad er leder i Storfjord FrP.

 

Argumenter for flytting til Hatteng har i stor grad dreid seg om hvilke funksjoner som skal være førende for lokaliseringen. Skal man satse på en sentrumsnær plassering og kople Valmuen nærmere til generell (voksen-) opplæring, eller skal man satse på sosial trening.
Hvem skal man lytte til når stedsvalget skal bestemmes.

 

Oppfølging av saken om gjenoppbygging av Valmuen ligger i styringsgruppen som kommunestyret valgte. Den vil komme tilbake til kommunestyret som skal treffe de endelige vedtak om behov, funksjoner, kostnadsramme, finansiering og stedsvalg!

 

Den faglige og fagpolitiske diskusjonen går nå i denne styringsgruppen. De har hovedansvaret for å samle inn og veie de ulike hensyn.

Storfjord FrP hadde i vårt valgprogram at Valmuen skal gjenoppbygges på Oteren, dette henger særlig sammen med at en annen lokal bedrift er i «nabobygget», og ved å se de to i sammenheng, vil man kunne få de fleste, og de beste tjenester for de brukergrupper som Valmuen skal betjene.

Storfjord FrP håper at Valmuens framdrift blir slik at spaden kan settes i jorda snarest mulig. Til høsten er det to år siden brannen skjedde, og det skulle være lang nok tenkepause.