Kvinner inn i kommunestyret!

Av Bente Bech

Jeg vil rette fokuset mot kvinnedominansen eller kanskje mangelen på den i kommunestyret.

Bente Bech.
Bente Bech.

 Dette kan vi faktisk gjøre noe med ved å gi en ekstra stemme til kvinnene som står på valg listene til de ulike partiene.

En kampanje er satt i gang av kvinneguiden–redaktør Susanne Kaluza. Hun har i år tatt initiativ til kampanjen #kvinnerinn. Kampanjen oppfordrer velgerne til å gi sin personstemme til kvinnelige politikere slik at flere kvinner får plass i kommunestyrene.

Storfjord kommune har tidligere gjort seg bemerket hvor samtlige etatsledere var kvinner! Man blir litt kry av å se at Storfjord hadde en ledelse som var unik for hele landet. Jeg skriver hadde, for nå har vår kvinnelige rådmann sluttet. Men likevel er det stor kvinnedominans!

På kommunens nettside teller jeg at 5 av 17 medlemmer som ble valgt inn ved forrige valg var kvinner.
Undersøkelser viser at selv om listene til partiene stort sett har 50 prosent kvinner og menn så er det mennene vi stemmer inn. Vi kan bli mer bevisst på dette og stemme inn kvinnene.

Ragni Løkholm Ramberg, AP politiker i Tromsø mener det er viktig at begge kjønn er godt representert i politikken og sier følgende i avisa «Tromsø» 5.sept:
«Vi trenger kvinnelige politikere, derfor er det viktig at man tenker på dette når stemmen skal gis. Det er ingen tvil om det fremdeles oppleves som provoserende, og kanskje truende, at kvinner bruker sin stemme og tar rom. Det er faktisk en trussel mot demokratiet. Det gjør det desto viktigere at vi gjør nettopp det, bruker stemmen og tar rom».

Jeg oppfordrer dere alle til å gi ekstrastemmer til kvinner slik at vi får flere kvinnelige politikere de neste fire årene i Storfjord kommunestyre.

Godt valg!