JA-kommunen for folk flest

Av Dagfinn Rydningen, 2. kandidat for Storfjord Fremskrittsparti

Folk flest klarer utmerket å styre sine egne liv, og trenger ikke byråkrater på Rådhuset til å detaljstyre deres hverdag.

FrP ønsker en avbyråkratisert og effektivisert kommune.

Kommunen skal først og fremst produsere gode tjenester for folk flest som trenger de. Eldreomsorg, helsetjenester, skole og barnehage og andre basistjenester vi trenger i hverdagen skal være kjerneoppgavene. Kommunen skal ikke legge seg bort i hvordan verandaen eller garasjen din skal se ut – det skal være opp til deg og din familie.
Endelig satte regjeringen en stopper for dette ved å forenkle Plan- og bygningsloven i år. Nå kan man bygge bl a garasje på inntil 50 kvm uten å varsle kommune eller nabo. I tillegg forenklet vi kravene til bygg av nye leiligheter som kan gi innsparinger på hele kr 400.000 per leilighet. Dette er konkrete forenklinger som gjør hverdagen enklere for folk flest.
Fremskrittspartiet mener at kommunen skal først og fremst være ute etter å hjelpe deg i din hverdag, og ikke setter kjepper i hjulene. Vi ønsker en JA-kommune som skal si ja til plan- og byggesaker så fremt man ikke har en veldig god grunn til å si nei. Den store papirmengden i den kommunale forvaltningen må bort, byråkratiet blir ikke bedre med masse papir.
Friheten til å styre sin egen hverdag er fundamental, og folk flest skal møte en positiv JA- kommune når de trenger kommunens tjenester. Det er vi i Storfjord FrP være en garantist for. FrP vil også arbeide for å få opprettet et tjenestetorg for å gjøre møte med kommunen enklere.
Derfor stemmer jeg på Fremskrittspartiet ved kommune- og fylkestingsvalget i år.
Godt Valg!