Høringsfrister

STORFJORD KOMMUNE har fått kritikk for å ha lagt reguleringsplanen for det omstridte sykehjemmet i Skibotn ut på høring med kortest lovlig høringsfrist, og i fellesferien.

 

Men vedtaket står fast: Det gjorde lederen i Plan- og driftsstyret, Øistein Nilsen, klart i iStorfjord nylig. Fristen var 10. august, knapt én måned før det skal velges nytt kommunestyre.

 

Den blå-blå regjeringa har også  sin omstridte sak som den vil ha igjennom, forslaget om å inngå bilaterale investeringsavtaler (BITs), som gjør det mulig for multinasjonale selskaper å saksøke Norge i internasjonale domstoler, uten å gå via det norske rettsapparatet. Også den med høring i ferien. 14. august er høringsfristen.

Men næringsminister Monica Mæland (H) er tydeligvis mer ydmyk når det gjelder demokratiske spilleregler enn Øistein Nilsen (A). Hun har valgt å utsette fristen.

Ifølge aftenposten.no var det bare Sauda kommune og Senterpartiet som sendte forespørsel om utsatt høringsfrist, men det var likevel nok til at Mæland utsetter den. Ny høringsfrist blir 14. september.


– Vi er opptatt av at vi gir folk tid til å svare på høringa. Vi vil heller ha en grundig prosess enn en prosess som blir kritisert i ettertid, sier Mæland (H) til aftenposten.no.

Å gi folk tid til å svare på høringa. Grundig prosess. Det er det det handler om. Respekt for demokratiske spilleregler.

– Er det en sak du ikke vil ha mye oppmerksomhet om, så sender du den ut på høring i mai og har høringsfrist i august, sier den erfarne SP-politikeren Liv Signe Navarsete til Aftenposten.

Det kan altså være en bevisst taktikk å legge høringer til ferien, et renkespill?