Friluftsliv-for-alle-14
Friluftsliv for alle – gratis! Foto: Tine Marie hagelin.

Friluftsliv for alle

Ny sesong i Storfjord og Lyngen

NÅ NÆRMER det seg åpninga av en ny sesong med Friluftsliv for alle i Storfjord og Lyngen kommune.

Tirsdag 3. mai kl.17.30 åpner sesongen med tur til trimpostkassa fra gapauken ved Otertun. Det er Oteren Framlag som har gleden av å starte sesongen med tur, sang og leker.

 

Friluftsliv for alle er et samarbeidsprosjekt leda av Ishavskysten friluftsråd, som i samarbeid med kommunene og lokale lag og foreninger har spikra en kalender med forskjellige morsomme aktiviteter.

 

10 aktivitetsdager 

Fra mai til september er det til sammen 10 aktivitetsdager i Lyngen og Storfjord. Et vidt spekter av lokale lag og foreninger i Storfjord og Lyngen kommune har på hver sine kvelder ansvar for aktivitetene. 

 

En kalender med oversikt over aktivitetene skal ha blitt utdelt på skolene i mars/april. Kalenderen er også tilgjengelig på Facebook-gruppen: «Friluftsliv for alle – Storfjord+Lyngen og på Ishavskysten friluftsråds hjemmesider.

 

– Innbyggerne i Storfjord og Lyngen får igjen gleden av det store engasjementet blant friluftslivsentusiastene i kommunene. Aktivitetskalenderen kan by på mange fine utfordringer i ulike deler av kommunene. Friluftsliv for alle er en gratis mulighet til å bli bedre kjent med sin egen kommune, og samtidig prøve seg på nye og spennende aktiviteter. Det sier Tine Marie Hagelin, daglig leder i Ishavskysten friluftsråd.

 

Gratis og åpent for alle

Åpningsarrangementet den 3. mai er den første av mange aktiviteter alle kan være med på i Storfjord og Lyngen i 2016. Utover året venter tilbud som: Naturleker og moro, tur i fjæra, fiskekonkurranse, kajakk moro, tur til gapahuk, Ugleløp, Naturrebus, Orientering, natursti med fiske, kubbespill, gamle natur leker og masse bålkos.


– Friluftsliv for alle ble veldig populært i Storfjord og Lyngen forrige sesong og er nå inne i sitt andre år med aktiviteter. Her er det noe for enhver smak. Nå håper vi barn og voksne fra Storfjord og Lyngen også i år vil ta del i det varierte og spennende tilbudet, avslutter Hagelin.