Gunnar-Elvemo

Fikk dekket ødelagt på FV 321

DET er ikke bare gjørmehull og oppsmuldra asfalt som skaper problem på FV 321, Signaldalsvegen.

 

Da Gunnar Elvemo skulle ned dalen på et møte i tirsdag ettermiddag, ble han for sent oppmerksom på noe pukk som lå i vegbanen. Resultatet ble et ødelagt dekk, og en ekstrakostnad på flere hundre kroner.

 

– Steinene var skarpe som kniver, og skar ei flenge i dekket, sier Gunnar til iStorfjord.

 

Nå er vegen i en slik forfatning at det skal mye til for å beholde det man måtte ha i lasset helt fram til bestemmelsesstedet.

 

– Men sjåføren måtte jo har registrert at steinene falt av og burde ha stoppa for å fjerne dem, mener Gunnar. 

 

I Vegtrafikklovens paragraf 3, Grunnregler for trafikk, heter det: 

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

 

I dette tilfellet lå steinene på vegen. Hadde de falt av ved møtende trafikk, kunne det fått katatrofale følger, så store som steinene var.

 

Det er ikke bare steiner som faller av. Fra tid til annen kan man observere rundballer på flere hundre kilo hundre kilo som har falt av i grøftene langs vegen. 

 

Odd-Helge Lyngra i Statens vegvesen skriver i en epost til iStorfjord at VTS (Veitrafikksentralen) burde vært kontakta om forholdet, slik at entreprenøren kunne ordna opp og fjerna pukken. Han har nå gitt beskjed til Veidekke og bedt dem se på dette.

 

Når det gjelder hvem som foretar transport til og fra Storfjord, er det grunneieren som er rett adresse, skriverer Lyngra.