Den hellige eiendomsskatten

KOMMENTAR

Nå er det snart valg igjen, og partiene nærmes kappes om å være først med å forsikre at de ikke vil gå inn for eiendomsskatt.

Det er veldig lett å forstå. Å antyde eiendomsskatt ville nok være et særdeles dårlig «tilbud» i valgprogrammet, hvis målet var å få flest mulig til å stemme på partiet. Heller tvert imot.

Rådmannen kommer sikkert nok en gang til å legge inn 3-4 millioner på inntektssida i neste års budsjett til høsten. Og politikerne kommer nok en gang til å juble etter at budsjettet er vedtatt: Vi klarte det! Vi klarte å unngå eiendomskatt, igjen!

Eg savner det partiet som våger å proklamere i sitt valgprogram at de  kan bli nødt til å innføre eiendomsskatt - eller en anna form for innbyggerbidrag til fellesskapet. Slik at skolene holdes i ordentlig stand, slik at elevene får det skolemateriellet de trenger, at kommunale veger får fast dekke, at kulturbygg tas vare på, at det blir mange nok ansatte til å ta seg av eldre og syke.

– Vi kan ikke garantere et nei til eiendomsskatt. Men vi lover å sette i skolene ordenlig i stand og åpne svømmebassenget på Hatteng. Nå!

Eg er redd vi må vente lenge på den programerklæringa.