Demokratiunderskudd

Ordfører Sigmund Steinnes må finne seg i anklager om å ville kuppe omsorgssenteret på Åsen - midt i en valgperiode.

 Få måneder etter at det nye kommunestyret var valgt, på nyåret i 2012,  presenterte den nyvalgte AP-ordføreren kartet sitt over det nye Storfjord: Oteren som senter for helse, Hatteng som senter for skole og Skibotn som senter for omsorg. En så omfattende omstrukturering hadde imidlertid verken Storfjord Ap eller noen av de andre partiene programfesta før valget i 2011. Velgerne var derfor uvitende om hvilke planer Steinnes hadde da de stemte han inn.

Ordførerens utspill skulle vise seg å bli gnisten som fikk bygdekrangelen til å blusse opp igjen for fullt. Når det ikke tok fyr før nå, skyldes det kanskje at få så tegninga. Men like før saka skulle avgjøres i kommunestyret, samla ei aksjonsgruppe 617 underskrifter mot planene. Det er om lag halvparten av de stemmeberettigede i kommunen.

Administrasjonen med rådmannen i spissen blir av mange anklaga for å tilpasse saksframstillinga og innstillinga slik at den tilfredstilte ordførerens framtidsvisjon, eller for å få terrenget til å passe med kartet, for å bruke andre ord. Det er en alvorlig anklage.

Kong Haakon den sjuende uttalte i sin tid at han også var kommunistenes konge. Sigmund Steinnes skal være ordfører oså for Nils og Anna, enten de nå er kommunister eller Ap-velgere og bor i Kitdalen eller på Storeng. 
I dag er det mange som føler at han ikke er det.

Det er urovekkende at ordføreren kan anklages for å bruke udemokratiske metoder.