Boikott Israel!

I en rettsstat blir mordere dømt og straffa. Ikke slik i konflikten mellom Israel og Palestina.

Her har den israelske krigsmaskinen drept hundrevis av uskyldige kvinner, barn og andre sivile uten at det får noen som helst konsekvenser.  Antall drepte er nå kommet opp i over 1100, og den israelske statsministeren sier at angrepene vil fortsette, angivelig fordi Israel ikke kan leve med trusselen fra palestinske raketter. 

 

Å gi palestinerne skylda for krigen er å snu skyldsspørsmålet på hodet. For det første er det et faktum at Israel har okkupert Vestbredden og er i ferd med å etablere tusenvis av bosettinger på okkupert land. For det andre har Israel iverksatt blokade av Gazastripa, en blokade som har vart i mange år, og som gjør det vanskelig, for ikke å si umulig, for de 1,7 millionene som bor der å skaffe seg de mest nødvendige varer til det daglige liv. 

 

Når palestinerne tar til våpen mot undertrykkerne, tar Israel i bruk sin "rett til å forsvare seg", og dreper tusenvis av uskyldige mennesker, også kvinner og lekende barn, som ikke har store muligheten til å gjemme seg. 

Da er det ganske groteskt at USAs utenriksminister Kerry og flere andre statsledere gir Hamas skylda for massakren. Hamas kjemper mot undertrykkerne slik mange nordmenn gjorde det da Norge var okkupert av Tyskland. 

Nå må verdens statsledere våge å kreve at Israel stanser terrorismen, opphever  bokaden av Gaza og at de trekker seg ut av okkupert land på Vestbredden. 

 

Det er lett for USA og EU å innføre sanksjoner mot Russland, viser det seg. Det bør være like enkelt overfor Israel. Unnfallenheten som gjør seg gjeldende i denne striden, er motbydelig.

 

Vi andre kan gi vårt bidrag ved å boikotte israelske varer og varer som er produsert på okkupert land.