Storfjord-raadhus-1041015
Ingeniørene i Storfjord kommune frykter for arbeidsplassene dersom Storfjord blir slått sammen med andre kommuner.

– Ført bak lyset

– NITOs medlemmer vil føle seg ført bak lyset dersom våre arbeidsplasser blir flytta fra Storfjord kommune. 

 

Det skriver NITO i Storfjord i en uttalelse til kommunereformen. NITO organiserer ingeniører og teknologer.

 

Kommunereformen har vært tema på medlemsmøte i NITOs bedriftsgruppe i Storfjord kommune. Der ble kommunereformen og den kommende rådgivende folkeavstemningen som skal avholdes 6. juni 2016 diskutert. 

 

– NITOs medlemmer ytrer bekymring for sine arbeidsplasser og det kommunale selvstyret ved en eventuell kommunesammenslåing. 

Storfjord kommune har kjørt kampanjer for å få unge med høy utdannelse til å komme for å jobbe i kommunen. Vi ser med stor bekymring på faren for at våre arbeidsplasser blir flyttet til Tromsø, Lyngseidet eller Olderdalen. Å kunne bo i nærheten av jobben ser vi som et gode i en liten kommune. Valget å bosette seg i Storfjord har gjerne sammenheng med nettopp å kunne kombinere et liv utenfor byen med nærhet til jobb, skole, barnehage og andre offentlige tjenester, heter det i uttalelsen.

 

– NITOs medlemmer vil føle seg ført bak lyset dersom våre arbeidsplasser blir flyttet fra Storfjord kommune. Ved å bosette seg i Storfjord ønsket vi ikke å måtte bruke flere timer hver dag til pendling til og fra jobb. Et resultat av dette kan bli at noen føler seg tvunget til å ta med seg familien og flytte. Dette vil også kunne gi negative ringvirkninger for andre sektorer i kommunen, med tanke på at det kan bli færre barn i skoler og barnehager, skriver Hilde Henriksen Kibsgaard og Joakim Stensrud Nilsen mellom anna i uttalelsen.