Tverrdalen_1007
Tverrdalselva er drikkevannskilde for Storfjords største vannverk.

Truer drikkevannskilde

UTBYGGING av Tverrdalselva ved Oteren truer drikkevannskilden for kommunens største vannverk.

 

Det mener Storfjord kommune, og fremmer innsigelse mot planen.

 

– Kommunen kan ikke akseptere en slik inngripen i det geografiske området hvor kommunen har sitt største vannverk. Drikkevann er en så viktig samfunnsinteresse at kommunen mener at søknaden klart må avslås, da den minimale ekstra kraftressursen som det her er snakk om ikke kan gå foran kravet til sikkert drikkevann til store deler av kommunen, heter det i brevet fra Storfjord kommune.

 

Dersom det til tross for innsigelsen likevel vurderes å gi konsesjon til utbygginga, ber Storfjord kommune mellom anna om at det lages en uavhengig grundig rapport som vurderer konsekvensene av de foreslåtte løsningene, og at de langsiktige konsekvensene også vurderes.

 

Begrunnelsen for kravet er at det framkommer av søknaden at det ikke har vært brukt firma med kompetanse på bygging og midlertidig drift av vannanlegg, men at det er utbyggeren Bekk og Strøm AS sjøl som har laga denne vurderinga. Dette er etter kommunens syn ikke ei akseptabel løsning.

 

Storfjord kommune krever videre at utbyggeren er 100 prosent ansvarlig for alle utfordringer som kan oppstå, og må videre være ansvarlig for at det leveres rent drikkevann til kommunens abonnenter hver dag. 

– Her er det både praktiske og økonomiske konsekvenser som må vurderes, heter det i innsigelsen.

 

Saken skal behandles i kommunestyret førstkommende omsdag.