Rivekåt kommune

– Riv skiten! Det ser ut til å være Storfjord kommunes motto. Med noen hederlige unntak har kommunen opp gjennom årene vanskjøttet de ene etter det andre kulturminnet. Der tidens tann har arbeidet for langsomt, har man satt inn gravemaskiner for å bli kvitt dem.
Mange vil huske hvilken hast det ble med å få revet den gamle kommunebrakka Nürnberg da det ble lagt fram planer om en rekke bedriftsetableringer i bygget. Begrunnelsen for å rive var at den var pillråtten. En rapport fra byggmester Jens Ottosen viste imidlertid at der omtrent ikke fantes råte i bygninga.
I ettertid kunne man finne journalførte kommunale dokumenter på søppelplassen på Hatteng, hvor bygningsavfallet ble deponert. Denne typen fjernarkiv er neppe lovlig, og var det nok heller ikke den gang.

Nå er det gamle Lyngenfjord hotell som blir knust - ei bygning som nok rommer mer historie enn noen annen bygning i kommunen. Det skjer uten at finansieringa er klar, og angivelig uten at ordfører og rådmann er kjent med hærverket.

Det tragiske er at det i sin tid - etter at kommunen overtok bygget - ble bevilget tusenvis av statlige kroner til bygget, penger som ble brukt til å pusse opp golv og andre innvendige arbeider mens regnvannet fikk renne inn.

Storfjord har en rekke minnesmerker fra andre verdenskrig. Minnesmerker som om de ble tatt vare på og restaurert, kunne brukes både i undervisning og turisme. Bare i beskjeden grad er det tatt vare på. Noen er det fremdeles håp for, men skal de reddes må det iverksettes tiltak snarest.