skibotn-delta
Laveste golv i det nye sykehjemmet i Skibotn vil ifølge rådmannen ligge én meter over ei oppskylling fra Nordnesras.

Oppskylling bare til trappa

Rådmannen om eventuelt Nordnesras og sykehjemstomt:

SKIBOTN Storfjord kommune ber nå om at NVE og Fylkesmannen i Troms gir en forhåndsvurdering avkommunens byggeplaner på sykehjemstomta i Skibotn.
Som kjent har k-styret vedtatt å utvide Skibotn omsorgsenter med 20 plasser til 29 plasser, og samtidig legge ned Åsen med sine 17 plasser.
Rådmann Ellen Beate Jensen Lundberg har i et brev til fylkesmannen redegjort for planene, og ber nå om en forhåndsvurdering av byggeplanene.

I brevet viser Storfjord kommune til at oppskyllingshøyden ifølge en rapport fra NGI vil være 3 til 5 meter for Skibotn, avhengig av om man legger til grunn scenario 1 med 7 mill m3 skredmasse eller scenario 2 med 11 mill m3.
Tomta ligger ifølge rådmannen ved Gammelvegen, på kotehøyde 5.
– Men på grunn av ønska grunnmurshøyde og fall fra bygninga til utvendig terreng antas det at laveste golv i bygget vil bli liggende på kotehøyde 6+. Bygget blir dermed liggende høyere enn oppskyllingshøyden både i scenario 1 og 2, heter det i brevet.

– Nyere undersøkelser fra NGI og mer nøyaktige modeller for beregning av oppskyllingshøyder tyder på at et eventuelt fjellskred vil bli mindre enn tidligere beregnet, og at oppskyllingshøydene vil bli lavere enn rapporten fra 2008 viser. For denne sakens vedkommende legges det derfor til grunn av oppskyllingshøyden vil bli lavere enn 5 meter og at tomta dermed ikke vil bli direkte berørt av vannmasser, skriver rådmannen.

– Vannmasser som trenger inn over land vil kunne medføre utgravinger og utrasing av berørte områder. Byggetomta ligger på dyp sandgrunn. Massene som ligger mellom byggetomta og sjøen består av sand fra elveavsetninger oppå leire. Disse elveavsetningene antas å stabilisere grunnen helt nord til småbåthavna, heter det i brevet.