Fossevegen_5676
Fossevegen sommeren 2015.

Nå skal den høvles!

DE KOMMUNALE VEGENE i Signaldalen minner mer om en form for torturredskap enn veger til å ferdes trygt på.

I denne valgperioden har det vært minimalt med vedlikehold på disse vegene, til tross for at nyvalgt ordfører Sigmund Steinnes lovte et løft for kommunale veger i intervju med iStorfjord like etter tiltredelsen. Vegene har neppe vært høvla mer enn tre ganger siden da.

Men nå kan det skje!

Etter at vi sendte filmsnutten du kan se nedenfor og spørsmål om førstehjelpstiltak til driftssjef Trond Arne Hoe, kan han love høvling.

– Vi har vært på befaring både på Fosseveien, Eggaveien og Paras for et par uker siden. Det vil bli høvla og lagt ut noe masser på Fosseveien innen kort tid. Parasveien vil bli delvis høvla.
Vi skal også på en befaring på Horsnesveien, svarer han, og legger til:

– Generelt er vegene i dårlig forfatning. Vegbanen er mange plasser nedhøvla helt ned på vegkroppen og grøftinga er mangelfull. Flere plasser er vegen laveste punkt og fungerer da selvsagt som ei elv ved store nedbørsmengder, med mer utvasking som resultat.
Fra administrasjonens side har vi selvagt ønska at det var penger nok til å gjøre en større oppgradering hvert år, men har selvsagt også forståelse for at politikere må prioriterer dette ned i disse Robek-tider.

– Mer masser på Fossevegen er vel bra, men det nytter kanskje ikke så mye når vegen er som du nevner, lågeste punkt. Hva med grøfting?

– Vi har som sagt vært på  en befaring her. Grøfting er selvsagt også noe som skulle vært gjort. Vi må se hva vi får til med det vi rår over av midler på dette budsjettåret. Vinteren 2015 (så har vi igjen okt - des) har dradd mer kostnader med hensyn til snørydding og sandstrøing enn budsjettert. I tillegg ble vegvedlikeholdet redusert med 135.480 kroner fra 2014 til 2015. Hadde sammenheng med politisk  vedtak knytta til nedtak alle etater måtte ta.
Det er faktisk strammere rammer i år enn i fjor samme tid.

 

Fossevegen from Tore Figenschau on Vimeo.