Maler fanden på veggen

KOMMENTAR Skibotn pensjonistforening bruker brei pensel når den maler et bilde av eldreomsorgen i Storfjord.

I et brev som er sendt fylkesmannen, helsetilsynet og fylkeslegen, gir foreninga en beskrivelse av eldreomsorgen i kommunen som er skremmende.  Med store bokstaver kan foreninga blant anna fortelle at eldre må spise frokost på do, og at de må balansere mellom bøtter og fiskekasser som er plassert på golvet for å samle opp regnvann som renner gjennom taket, og at det benyttes aviser istedenfor matter på baderom og i dusjer, og at mugg skaper helsefarlig inneklima.

 

Nå viser det seg at virkeligheten er noe annerledes enn den pensjonistforeninga beskriver. Vi trur foreninga ville stått seg på å føre en faktaorientert debatt istedenfor å bringe antakelser og rykter til torgs.

 

Pensjonistforeningas agenda later til å være å få Skibotn omsorgssenter åpna umiddelbart mer enn omsorgen for de eldre.

 

Nå er det imidlertid slik at kommunestyret har vedtatt å stenge omsorgssenteret i Skibotn midlertidig, dels for å spare penger, dels for at behovet for sykehjemsplasser kunne dekkes av Åsen alene.

 

Det er også slik at kommunestyret har vedtatt å legge ned Åsen med sine omsorgsplasser, og å utvide Skibotn omsorgssenter med et tilsvarende antall plasser.

 

Pensjonistforeninga har derfor ingen grunn til å være urolig for at senteret ikke kommer til Skibotn.

 

Selv om oppskyllingshøyden ved et Nordnes-ras etter de nye beregningene vil bli 10 meter for Skibotn, og dobbelt så høye som først antatt, står vedtaket fast, og kommunen vil sørge for å bringe de eldre og andre i sikkerhet før flodbølgen skyller inn over stedet.

 

Den militante språkbruken Skibotn pensjonistforening har lagt seg til, gagner verken foreninga sjøl, bygda Skibotn eller Storfjordsamfunnet for øvrig, slik vi ser det. Vi frykter at den tvert om bidrar til å puste liv i tidligere tiders bygdekrangel - en krangel som i mange år langt på veg lamma utviklinga i kommunen.