Jakten på syndebukker

Det er fristende å gi Rolf Bjørklund skylda for uføret kommunen har havnet i når det gjelder flerbrukshallen på Hatteng - og mange gjør det. Mannen som gjorde oppmerksom på at Storfjord kommune hadde satt lov og regler til side da byggetillatelsen for flerbrukshallen ble gitt. En påpeking som burde vært unødvendig, om de ansvarlige hadde lest og forstått dokumentene NVE hadde sendt kommunen.

Vi vet ikke om fadesen skyldes likegyldighet eller klønethet fra kommunens side, men resultatet ble uansett tragisk. Og verst av alt: Det rammer elevene på Hatteng skole, som i lang tid må slite med utilfredsstillende forhold i kroppsøvingsfaget.

Vi registrerer at også at man fra politisk hold forsøker å finne syndebukker. I et innlegg her i avisa gjør Høyres Harald Ryeng seg i dag til talsmann for alle storfjordinger, og deler ut karakteristikker av lokale medier og forsøker å latterliggjøre dem. Det er et gammelt knep når man slipper opp for saklige argumenter.

Det er medienes oppgave å skrive om det som skjer i samfunnet. Vi skjønner at det kan føles ubehagelig når mediene retter lyset mot kritikkverdige forhold, og at noen i slike situasjoner skulle ønske å kunne kneble pressen, slik det fremdeles er mulig noen steder.

Rådmann Ellen-Beate Jensen Lundberg har imidlertid gjort det eneste rette, slik vi ser det: Hun har lagt seg flat på kommuneadministrasjonens vegne, beklaget feilen og lovt å ta lærdom av saka.

Det er til å ta lærdom av.