God folkeskikk i kommunen

Av Hege Figenschau

Anne Dalheim krever folkeskikk på sosiale medier. Jeg tror ingen av oss er uenig i det.

 
Hege Figenschau.
Hege Figenschau.

Jeg klarer imidlertid ikke å se at en klar meningsytring fra Kristen-Are Figenschau er i strid med ordinær folkeskikk. Jeg klarer heller ikke å se at han hverken harselerer eller sjikanerer i det han skriver - slik fru Dalheim hevder. Jeg vil faktisk hevde, Anne Dalheim, at du med ditt utspill har brutt med god gammel folkeskikk utenfor sosiale medier med ditt skriv til kommunens administrasjon. 

 

Jeg vil påstå at du med dette ønsker å kneble ansatte sin ytringsfrihet og rett til å mene hva de måtte ønske å mene. Ville du selv vært komfortabel i et slikt diktatur? 

 

Jeg mener å huske at da du selv var ansatt i kommunen hadde ganske så klare meninger om det politiske liv i Storfjord. Jeg mener også å huske at du var spesielt opptatt av at politikerne måtte høre på fagfolk. Du hevdet alltid at det var fagfolket som visste hva de snakket om ? hvilket jeg som leder for Åsen omsorgssenter og hjemmetjenesten dengang satte stor pris på. 

 

Du lyttet til det vi sa, du bringte det videre, du ba politikerne om å lytte til oss. Hvorfor er du ikke like opptatt av det idag? Er det fordi fagekspertisen er uenig med dine personlige ønsker og meninger?

 

Du hevder at ansatte skal følge det politikerne har vedtatt. Ja selvfølgelig skal ansatte gjøre det! Men for at politikere skal kunne fatte gode vedtak er de avhengige av innspill fra kompetente ansatte. Det er ikke politikerne som sitter med fagkompetansen Anne? det er det faktisk de fagutdannede som gjør! Politikerne skal gjøre sine vedtak blant annet basert på gode utredninger fra fagkompetansen. 

 

I Storfjord kommune er vi heldige som har ansatte med stor faglig kompetanse og stor kompetanse på kommunens behov. Vi har derfor en helt unik mulighet til å kunne utvikle de aller beste tjenestene for akkurat vår kommunes innbyggere! Man skal alltid ha brukeren i sentrum ? dette vet du som etatssjef over flere år. 

 

Men det er ikke så enkelt å ha brukeren i sentrum når man selv har plassert seg der. Da er plassen opptatt. 

 

Et godt råd til deg Anne er at du trår ut av den sirkelen. Alle vi som er ansatt i Storfjord kommune skal være lojal overfor vår arbeidsgiver! Men det betyr ikke at vi ikke skal kunne ha politiske meninger og meninger om hvordan Storfjordsamfunnet skal se ut og hvordan vi ønsker at våre tjenester skal være. 

 

Alt dette jeg nå har hevdet er mine personlige meninger. Det er meninger jeg har, rett og slett fordi at ingen i denne verden kan hindre meg i å mene akkurat dette! Og ingen kan heller hindre meg i å skrive det ? verken på sosiale medier eller som leserinnlegg! 

 

Jeg ønsker alle demokrater en fortsatt strålende helg.