Flertall for eiendomsskatt?

Som kjent har lederen i Storfjord Aebeiderparti, Daniel Takvannsbukt, tatt til orde for å vurdere innføring av eiendomsskatt. Det kan han gjøre uten å komme i konflikt med partiets program.

 For der står det, etter det vi erfarer, at man skal søke å unngå eiendomsskatt. Ikke et bombastisk løfte, altså. Høyre er etter det vi skjønner, på glid i spørsmålet, og vil trolig velge eiendomsskatt framfor alternativet, som er at kommunen blir satt under statlig administrasjon.

Rådmannen har ingen politiske forpliktelser når det gjelder eiendomsskatt, og må ganske enkelt innstille på det i sitt budsjettforslag om hun vil gjøre jobben sin.

At FrP kommer til å stemme mot eiendomsskatt , er ingen overraskelse. Trolig Senterpartiet og Fjordfolket også.  Men Høyre og Arbeiderpartiet har det flertallet som skal til for å innføre skatten, og da kan de andre partiene holde på sine valgløfter og ha æra i behold.

Paradoksalt nok har Storfjord flust med penger sammenlikna med andre kommuner, om man skal tro Fylkesmannen. Saken er imidlertid at man har lagt seg på et høyt tjenestenivå, blant anna med en god eldreomsorg. Og man kan ikke uten videre kutte i tjenestetilbud som er innført uten å komme i konflikt med lover og regler. Derfor må inntektene økes. 

Alternativene er ikke mange, for å si det forsiktig.