Valgbrosjyrer.
Valgbrosjyrer.

Fem av sju var klare til å svare

I FORBINDELSE med valget 2015 har iStorfjord invitert alle de sju partiene som stiller liste ved årets valg til intervju.

Spørsmålene ble sendt ut før helga, og det ble klargjort  at intervjuene skulle skje i løpet av mandag-onsdag, med siste frist i dag, torsdag. Partiene har sjøl valgt hvem som skal svare.

Dessverre fant Miljøpartiet De Grønne at det ikke var lang nok tid til å forberede et muntlig intervju, og ville svare skriftlig isteden. Skriftlig svar var ikke et alternativ, siden det ville umuliggjøre eventuelle oppfølgingsspørsmål.
Det som var spesielt interessant å spørre MDG om, var naturligvis hvordan de ville implementere grønn politikk i lokale saker i perioden som kommer. Det ble det ikke mulig å gjøre.

Fjordfolket har heller ikke funnet å kunne stille til intervju, til tross for at det er gjort gjentatte forsøk på å få en avtale.
I Fjordfolkets valgprogram i 2011 var ett av tre prioriterte punkt under økonomi at «Lånefesten må ta slutt».
KOSTRA-tall for perioden 2011 til 2014 viser imidlertid at netto lånegjeld pr. innbygger bare har fortatt å øke etter at Fjordfolket havna i ekteseng med Arbeiderpartiet - fra ca 78.000 kroner til ca 82.000 kroner.
Nå har Fjordfolket stemt for å bygge nytt sykehjem, noe som trolig vil få lånegjelda til å nå nye høyder, etter alt å dømme til over 100.000 kroner - pr. innbygger.
Det som var interessant å spørre Fjordfolket om, var naturligvis hvordan partiet forklarer et så eklatant løftebrudd, og hvorfor kampen mot lånefesten er avlyst. Det ble det altså ikke anledning til.
iStorfjord vil publisere de fem intervjuene som er gjort i tilfeldig rekkefølge i løpet av de nærmeste par dagene.

Først ut er FrP:

 

Storfjord Fremskrittsparti svarer