isete-gang-og-sykkeleveg-2_560x420

Å spare på skillingen

Å spare på skillingen og la daleren gå, heter det i et ordtak fra gammelt.
Det er mer enn én som mener at det er akkurat det driftssjef Yngve Kaspersen gjør når han unnlater å strø gang- og sykkelveger i kommunen som et sparetiltak i disse underskuddstider.

For man kan resonnere slik: Å strø gang- og sykkelvegen fra Hatteng skole til Pekkajorma vil koste omtrent 300 kroner når strøbilen likevel er i området. Bare for å ta et eksempel.
Strør man ikke, risikerer man at en person faller, brekker armen og blir sykemeldt. Det kan fort koste samfunnet hundre ganger mer enn å strø.

Men det rammer ikke driftsetatens budsjett. Heller ikke om det er en ansatt i Storfjord kommune som skader seg. Så Kaspersen sparer de 300 kronene uansett, og det er det som er hensikten.

Isteden for strøsand anbefaler driftssjefen å sko seg skikkelig slik at man takler holka. Det er vanskelig å bortforklare at han har et poeng der.

Vi skal ikke la oss friste til forherligelse av gamle dager, men det var akkurat det vi gjorde før. Før vi hadde lært å rope på kommunen, før vi fikk gang- og sykkelveger, og var vant til å ta vare på oss sjøl.

Vi utstyrte oss med isbrodder og spark – eller skøyter for den saks skyld - hvis forholdene tilsa det. Vi kledde oss etter været og skodde oss etter føret. Og overlevde.

Men det var før.